Maritim Karriere Ambassadør - Carina Mangersnes

Published: 
Jan 25, 2022
Maritim Karriere Ambassadør - Carina Mangersnes

Maritim Karriere er en plattform på sosiale medier som driftes av Maritimt Forum og Norges Rederiforbund, med samarbeid med opplæringskontorene i Norge. Denne kanalen brukes for å fronte frem hva den Maritime Næringen har og tilby, ved å vise hverdagene i de forskjellige yrkene igjennom en "Snapchat" konto.

For 2022 er det valgt ut 12 ambassadører i forskjellige yrker, som skal vise frem hva de jobber med, hverdagen og veien dit. Først ut av ambassadørene er Carina Mangersnes som seiler som 2.Styrmann om bord på områdeberedskapsfartøyet vårt Stril Herkules.

Vi har hentet artikkelen om Carina Mangersnes fra www.maritimkarriere.no

Carina Mangersnes
Foto: Carina Mangersnes
"Jeg gikk VG2 Maritime fag som matros og fullførte lærlingtiden på seilskuta Christian Radich. Etter det gikk jeg tilbake på skolebenken og tok dekksoffiser på operativt og ledelsesnivå. Deretter var jeg dekkskadett hos Viking Supply Ships, og i dag er jeg 2. styrmann på skipet Stril Herkules, noe jeg trives svært godt med." Av Carina Mangersnes

Jobber med search and rescue

Stril Herkules er et search and rescue-fartøy driftet av Simon Møkster Shipping. Dagene er varierte, noe Carina synes gjør jobben ekstra spennende.

– Alle dager er forskjellige. Våre hovedoppgaver er standby, redning, vakt, brannbekjempelse, first lineoppgaver og NOFO oil recovery. I tillegg assisterer vi tankskip med offshore lastesystemer og kan opptre som ROV-fartøy. Sommeren 2021 fikk vi også montert E-ROV, som er en stor del av vår nye hverdag.

– En typisk arbeidsdag inneholder områdeberedskap, vedlikehold av radio-, navigasjons-, og sikkerhetsutstyr, kobling av tankbåter, launchrecovery av E-ROV og mye, mye kaffe!

Uendelig mange veier inn

Carina tror en maritim karriere passer for alle fordi mulighetene er så mange.

– Det er selvfølgelig noen ulemper ved å være bortreist over lengre tid, men dette blir en vane. Fordelen er at når du først er hjemme, så er du hjemme lenge. Jeg anbefaler alle som er interesserte å sjekke ut hvilke muligheter som finnes. Det er uendelig mange karriereveier innenfor den maritime næringen. Hvis du angrer er det jo ikke noe problem å bytte senere!

Foto: Eduard Dahl