Stril Polar deltok på Havnelangs 2017

Havnelangs i Stavanger er et arrangement der hele Vågen er full av skip som har «åpen dag», i tillegg til mange aktiviteter på kaien, både for store og små. Dagen gir en helt unik mulighet for alle å bli bedre kjent med fartøyene, menneskene og industrien som man vanligvis ikke har så nært forhold til.

Havnelangs ble arrangert for første gang i 2015. Simon Møkster Shipping mener det er flott at lokalbefolkningen får mulighet til å bli kjent med hvem vi er og hva vi gjør. Det har derfor vært en selvfølge at vi skal prøve å stille med et fartøy. I 2015 var Stril Myster rederiets representant. Dagen ble en kjempesuksess med nærmere 1000 besøkende i løpet av de fire timene arrangementet varte!
Etter et opphold i 2016 så var det klart for Havnelangs 2017. Med tanke på det suksessfulle første arrangementet, var selvfølgelig vi et av de første rederiene som ble spurt om å i stille med et fartøy. Rederiet svarte selvfølgelig at vi ønsket å stille opp, men ettersom fartøyene er på kontrakt, så er dette noe som må godkjennes av befrakter. Tilgjengeligheten til alle fartøyene som går ut og inn fra Stavanger ble sjekket. Etter litt frem og tilbake sa AkerBP seg villige til å frigi Stril Polar dersom det ikke kom opp noen hasteoppdrag. Tenk så bra! En av våre nyere skuter, nymalt og blank. En perfekt representant for et stolt lokalt rederi. En stor takk går til AkerBP som lot oss gjennomføre dette. 

Alle involverte satt i gang med forberedelsene. På kontoret ble det startet en dugnad med å binde sammen vimpler, samtidig som det pågikk en leteaksjon etter hvite skjorter til mannskapet. Kokken gikk i gang med å bake langpanne på langpanne med sjokoladekake, og resten av mannskapet forberedte skipet på storbesøk.

Tradisjonen tro spilte været på lag, med strålende sol og god temperatur. Det var et yrende folkeliv i hele Vågen. Blant alle de andre skipene var det virkelig et som ruvet over alle de andre. Uansett hvor i Vågen man stod, så kunne man se en nymalt og skinnende blank Stril Polar, med konserthuset i bakgrunnen.

Da undertegnede kom om bord en halvtime etter at startskuddet var gått, så var det allerede kø opp landgangen. På dekk var det ikke så mange, men med en gang man beveget seg i innredningen var det smekk fullt. Et godt beskrivende bilde på dette var da jeg skulle se hvordan det stod til med kokken, så kom det plutselig en god håndfull med tyskere ut fra tørrprovianten. Første dose med vafler, og et par brett med sjokoladekake var allerede spist opp. En behjelpelig matros ga kokken uvurderlig hjelp til å holde vaffelstekingen gående gjennom hele dagen.

Alle rom, luker, lugarer og oppholdsrom som ikke var avstengt var fulle av besøkende. Broen var intet unntak, her var det helt pakket med folk, og køen for å få tatt et bilde med mannskap og kaptein var nesten like lang som den som var for å ta bilde i kapteinstolen.

Både kaptein og resten av mannskapet ble bombardert med spørsmål av alle slag. Både store og små fikk forklart hvordan livet på sjøen er, hva som fraktes ut til oljeplattformene, og hvor trygt skipet er, selv i de verste vinterstormer.

Tilbakemeldingene var overveldende. Alle som var om bord fortalte at dette var en fantastisk opplevelse, og utrolig lærerikt. De fleste var også samstemte om at Stril Polar var den mest spennende båten blant alle fartøyene som var i Vågen.

Havnelangs er helt klart en tradisjon rederiet håper å kunne være en del av også i kommende år!


Simon Møkster Shipping AS| Pb 108, 4001 STAVANGER| Telephone: (+47) 51 83 90 00| Fax: (+47) 51 83 90 90| post@mokster.no Developed by NetPower